Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki jabłkowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g jabłek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 czubate łyżeczki cukru
-
200 g wody mineralnej, niegazowanej
-
4 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej słonecznikowy do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
74 mg
Białko
14 g
Kalorie
1825 kJ /
436 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Racuchy owsiane z ananasem i sosem bananowo-orzechowym
1sa 20 dk
Placki z amarantusa i banana
55 dk
Gofry owsiane
45 dk
Bułeczki mleczne bez mąki
45 dk
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 dk
Naleśniki w paski
1sa 15 dk
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1sa 20 dk
Racuchy z jabłkami
35 dk
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1sa 25 dk
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1sa
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1sa 45 dk
Placki jaglane z jabłkami
30 dk